Warmool verwarming review en ervaring: Fraude en oplichting?

Warmool verwarming review en ervaring: Fraude en oplichting?
Warmool verwarming review en ervaring: Fraude en oplichting?

Als zendamateur met een passie voor techniek, ben ik altijd op zoek naar innovatieve oplossingen. De energiecrisis heeft ons allemaal getroffen en de belofte van de Warmool heater om energie te besparen terwijl het huis warm blijft, leek een godsgeschenk, zeker nu de winter nadert. Kou is niet alleen schadelijk voor onze gezondheid, maar kan ook mijn kostbare zendapparatuur beschadigen. Voor zo’n €70 met zo’n €100 korting, ben je de trotse eigenaar van zo’n “heater”.

Dus toen Warmool volop adverteerde in De Telegraaf en andere media, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Echter, tot mijn teleurstelling, bleek dit “wondermiddel” niets meer dan goedkope rotzooi.

Warmool's marketing gebruikt misleidende tactieken en het bedrijf toont zich onbetrouwbaar.
Warmool’s marketing gebruikt misleidende tactieken en het bedrijf toont zich onbetrouwbaar.

Marketing Warmool

Marketingtrucs op hun “best”. Deze advertorial bulkt van onwaarheden en vervalste gebruikersreviews. Het spel van misleiding wordt opgevoerd met lokkertjes als “Speciale aanbieding vandaag: krijg 50% korting en gratis verzending.” De overweldigend negatieve feedback op Trustpilot spreekt boekdelen!

Over Warmool

Warmool presenteert zich als een Zweeds bedrijf, maar een blik op de kleine lettertjes onthult een andere waarheid. Het bedrijf is in werkelijkheid gevestigd in Hong Kong. Volgens hun eigen disclaimer is bij geschillen of klachten het recht van Hong Kong of China van toepassing. De exacte bewoording luidt: “These Terms of Service shall be governed by the laws of the Hong Kong Special Administrative Region of the People’s Republic of China.” Dit betekent dat als je problemen hebt met het product of dienst, je je niet kunt wenden tot Nederlandse of Zweedse (EU?) rechtbanken.

In plaats daarvan moet je je richten tot de rechtbanken in Hong Kong. Dit kan zowel complex als kostbaar zijn, en het ontneemt consumenten in feite hun recht op lokale juridische bescherming.

Bij AliExpress kost het slechts €12,79. Warmool levert in 3 weken - net zo lang als AliExpress. Dezelfde leverancier wellicht?
Bij AliExpress kost het slechts €12,79. Warmool levert in 3 weken – net zo lang als AliExpress. Dezelfde leverancier wellicht?

Wat is de claim van Warmool

De fabrikant van het Warmool-verwarmingstoestel maakt de volgende claims over het product:

 1. Efficiëntie: Warmool kan een woning snel, goedkoper en efficiënt verwarmen. Het keramische element houdt de warmte 30% langer vast, waardoor er minder energie wordt verspild aan steeds opnieuw opwarmen. Warmool verbruikt minder energie om meer warmte te genereren dan gewone verwarmingstoestellen.
 2. Compact en Draagbaar: Het verwarmingstoestel is compact en draagbaar, waardoor het gemakkelijk te gebruiken en te verplaatsen is. Het is geschikt voor alle soorten woningen, kantoren en badkamers.
 3. Snelheid: Het toestel kan elke ruimte in minder dan een minuut verwarmen.
 4. Ruimteverwarming: Het toestel kan elke kamer tot 20 vierkante meter verwarmen en maakt deze 37% warmer in slechts enkele minuten.
 5. Ontwerp: Warmool is ontworpen om de strenge Zweedse winters en lage temperaturen te weerstaan, wat suggereert dat het in andere koudere regio’s ook effectief zou zijn.
 6. Veiligheid: Het heeft geïntegreerde veiligheidsvoorzieningen, waaronder een anti-rolbeveiligingsschakelaar, waardoor het veilig is voor zowel mensen als huisdieren.
 7. Energiebesparing: Het product helpt energie te besparen, wat kan leiden tot lagere elektriciteitsrekeningen.
 8. Gebruiksgemak: Het is gemakkelijk te gebruiken; je hoeft alleen maar de stekker in een stopcontact te steken en het begint binnen enkele seconden met verwarmen.

Deze claims benadrukken de voordelen van het product op het gebied van efficiëntie, snelheid, draagbaarheid en veiligheid, en positioneren Warmool als een superieur alternatief voor traditionele verwarmingstoestellen.

Verkocht door AliExpress, niet door wetenschappers ontwikkeld. Pure onzin en duidelijke misleiding.
Verkocht door AliExpress, niet door wetenschappers ontwikkeld. Pure onzin en duidelijke misleiding.

Ervaringen op internet

Voordat je koopt, Google eerst. Trustpilot toont overweldigend negatieve feedback over dit apparaat. De fabrikant’s beloftes blijken onwaar; vele reviews schreeuwen ‘oplichting’ en ‘advertentiefraude’. Het apparaat verwarmt niet goed en is onveilig zonder aarding. Vermijd deze miskoop!

 1. Valse Reclame: Veel gebruikers klagen over valse reclame en beschouwen het product als een regelrechte oplichterij. De website biedt ook geen technische informatie over het product.
 2. Kwaliteit van het Product: Het product wordt beschreven als goedkoop, gemaakt van gekleurd plastic met een gouden plastic afwerking. Sommige gebruikers geloven dat het product slechts €10 waard is.
 3. Functies: Het toestel heeft geen temperatuurregeling en enkel een aan/uit-schakelaar. Er is ook geen timer. Bovendien heeft het een tweepolige stekker, wat niet geschikt is voor het VK zonder een adapter.
 4. Prestaties: Hoewel het product beweert kamers snel te verwarmen, geven gebruikers aan dat het niet geschikt is als hoofdverwarming en alleen goed is om de kou in een klein gebied, zoals rond een bureau, te verminderen.
 5. Misleidende Informatie: Het product beweert een keramisch verwarmingselement te hebben, maar volgens gebruikers is het gewoon een ventilatorkachel. Er zijn ook beweringen dat het product afkomstig is uit een Noords land, maar het blijkt uit China te komen.
 6. Prijs: Gebruikers vinden dat de prijs te hoog is voor de kwaliteit en functionaliteit van het product. Sommige klanten beweren dat vergelijkbare producten goedkoper verkrijgbaar zijn op andere platforms zoals Aliexpress.
 7. Service: Een klant had problemen met het krijgen van een terugbetaling en moest uiteindelijk een fraudeklacht indienen bij hun creditcardmaatschappij. De communicatie met het bedrijf lijkt problematisch te zijn.
 8. Waarschuwingen: Sommige reviewers waarschuwen potentiële kopers om sceptisch te zijn over producten die te mooi klinken om waar te zijn en adviseren om altijd onderzoek te doen voordat ze iets kopen.
Voor €69,95 hier, maar op AliExpress slechts €7,95. Even zoeken loont!
Voor €69,95 hier, maar op AliExpress slechts €7,95. Even zoeken loont!

Conclusie

Na grondig onderzoek en het doornemen van talloze reviews, is het duidelijk dat de marketing rond Warmool neerkomt op flagrante misleiding. Als technisch gepassioneerde zendamateur, die altijd op zoek is naar innovatieve oplossingen, voel ik me persoonlijk misleid door de ongegronde claims van het bedrijf. Het contrast tussen hun beweringen en de daadwerkelijke prestaties van het product is ronduit schokkend. De overweldigend negatieve feedback van gebruikers, vooral op Trustpilot, spreekt boekdelen over de betrouwbaarheid van het bedrijf en zijn producten. Met aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn en prijzen die sterk afwijken van wat er op platforms zoals AliExpress wordt aangeboden, lijkt het er sterk op dat Warmool niet alleen misleidt, maar mogelijk ook een vorm van oplichting is. Potentiële kopers, wees gewaarschuwd en doe uw onderzoek voordat u investeert in dergelijke producten.

Mijn advies? Investeer liever in een extra deken dan je geld te verspillen aan deze misleidende gimmick.

4 REACTIES

 1. Haha, laten we even lacherig doen over dit idee van “Warmool” als een voorbeeld van brand dropshipping voor kachels. Dus, stel je voor dat je op zoek bent naar een nieuwe, super geavanceerde verwarmingsoplossing voor de winter. Je komt “Warmool” tegen, en ze beweren dat ze de meest high-tech, futuristische kachels op de markt hebben.

  De website van Warmool staat vol met foto’s van mensen die genieten van hun warme huizen, omringd door deze geavanceerde kachels die lijken te zijn ontworpen in een geheime laboratorium ergens diep in de bergen. Ze beloven energie-efficiëntie, slimme thermostaten en zelfs ruimtevaarttechnologie in hun kachels.

  Maar laten we eerlijk zijn, als je goed kijkt, ontdek je dat die “Warmool” kachels eigenlijk gewoon de standaard Chinese kachels zijn die je in grote aantallen kunt vinden op AliExpress en vergelijkbare websites. Het enige verschil is dat ze nu een fancy merknaam hebben gekregen en een flinke prijsopdrijving.

  Dus, in plaats van veel geld uit te geven aan “Warmool,” zou je waarschijnlijk dezelfde kachel kunnen krijgen voor een fractie van de prijs als je rechtstreeks bij de bron winkelt. Het is alsof ze gewoon een sticker met “Warmool” erop hebben geplakt en hopen dat mensen erin trappen.

  Dus ja, “Warmool” is misschien wel een lacherig voorbeeld van brand dropshipping voor kachels, waarbij het lijkt alsof je de Rolls-Royce onder de verwarmingssystemen koopt, maar eigenlijk gewoon een standaardmodel krijgt dat elders veel goedkoper te vinden is. Maar hey, als mensen erin geloven en tevreden zijn met hun aankoop, wie zijn wij dan om hun plezier te bederven?

 2. Dit is absoluut een product dat je niet moet kopen. Het is pure rommel. Luidruchtig, geen thermostaat en doet min of meer hetzelfde als elke andere ventilatorkachel, maar dan tegen een hogere prijs. De reclame is briljant, dat wel, maar dit ding is gewoon troep. Verspil je geld er niet aan. Het is gemaakt in China, en ik kan me alleen voorstellen dat iedereen die meer dan één ster heeft gegeven, betaald is voor de recensie. Warmool is een belachelijk klein plastic ding dat zich voordoet als een krachtige verwarming. Goedkope afwerking, belachelijk korte kabel – en het hele ding werkt niet. Er gebeurt niets als ik het aanzet. En dat voor 46 Euro. Dit is oplichterij.

  لأمي العزيزة وعائلتي في المغرب

  هذا بالتأكيد منتج يجب أن لا تشتريه. إنه فقط فوضى. صاخب، ليس به مُنظم حراري ويقوم تقريبًا بنفس الوظيفة كأي سخان مروحي آخر ولكن بسعر أعلى. الإعلان رائع، ولكن هذا الشيء مجرد هباء. لا تهدر أموالك عليه. إنه مُصنع في الصين، وأستطيع أن أتخيل فقط أن أي شخص قام بمنح أكثر من نجمة واحدة تم دفعه مقابل التقييم. وارمول هو شيء بلاستيكي صغير مبالغ فيه يتظاهر بأنه جهاز تدفئة قوي. تصنيع رديء، وكابل قصير للغاية – والجهاز بأكمله لا يعمل. لا يحدث شيء عندما أقوم بتشغيله. وذلك مقابل 46 يورو. هذا احتيال.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in