Philips Experimenteerdoos EE2003

Via marktplaats heb ik een aantal oude Philips experimenteerdozen EE2003 gekocht. Het woord oud is een beetje overdreven, omdat deze dozen, de ingrediënten bevatten om te oefen en te experimenteren met radio’s. Tevens is de inhoud van deze dozen geschikt om je voor te bereiden op het N en F radio examen.

Alle dozen zijn compleet en enkele weerstand of transistor moet worden vervangen. Ik heb met behulp van deze experimenteerdoos mij voorbereid op het examen. Momenteel ben ik mij aan het voor bereiden voor het radioexamen F. Op deze website zal ik mijn vorderingen laten zien m.b.t. het examen en wat je kan doen met zo’n experimenteerdoos. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Een doos in een goede staat kost ongeveer 35 euro.

Je kan met behulp van deze experimenteerdoos schakelingen op een eenvoudige manier schakelingen bouwen en uittesten. Met deze doos kan je Kortegolf ontvanger, een FM, ontvanger en een Middengolf ontvanger bouwen.

De doos bevat een instructieboek, waarmee je een inleiding krijgt tot de elektronica. Ik heb veel profijt gehad van deze dozen.