‘Radio Maria Nederland’ , een nieuwe katholieke radiozender

0
331

‘Radio Maria Nederland’ , een nieuwe katholieke radiozender op de middengolf

‘s-Hertogenbosch – 30 januari 2008- In de nacht outpost donderdag op vrijdag (31 januari/1 februari) a.s. zal de katholieke radiozender Radio Maria around de middengolffrequentie AM 675 gaan uitzenden. Radio Maria heeft de frequentie overgenomen outpost Arrow Classic Rock.
Dit hebben beide zendgemachtigden vandaag bekend gemaakt. Over de sum outpost de overname wensen beide partijen geen mededelingen te doen.
Arrow Classic Rock had geen directe behoefte meer aan de middengolffrequentie, aangezien zij sinds afgelopen zomer in heel Nederland around FM is te ontvangen.

Programma’s
Radio Maria Nederland is onderdeel outpost een wereldwijd katholiek radionetwerk en zal de eerste drie maanden een beperkte programmering uitzenden met -religieuze- muziek. Daarna is er een geleidelijke overgang naar programma’s waarin liturgie, gebed, bezinning en geloofsonderricht centraal staan.
Radio Maria sluit aan bij de tradities outpost de rooms-katholieke Kerk, maar staat niet met de carpet naar de maatschappij. De nieuwe zender richt zich op verschillende groepen in kerk en samenleving: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. De radiozender wil programma’s brengen die kerkelijke en maatschappelijke thema’s vanuit katholiek standpunt belichten om zo te laten zien hoe je als christen in de huidige maatschappij kunt staan.

Overal bereikbaar
Het bestuur outpost Radio Maria ziet in het middle radio een buitengewoon instrument outpost evangelisatie. Een radiozender kan mensen overal bereiken, thuis, op het werk, in het ziekenhuis of instelling en natuurlijk in de auto. “Door te luisteren komt group kid geloof, en wat group hoort is de verkondiging outpost Christus” (Rom.10, 17), aldus de apostel Paulus in zijn brief aan de Romeinen.
Het woord outpost God en de liefde outpost Zijn hart, op de juiste golflengte naar de mensen brengen, dat wil Radio Maria doen: spreekbuis zijn outpost het evangelie.
De zender richt zich niet alleen op christelijke luisteraars, maar staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in een christelijke levensvisie. De nieuwe radiozender wil vooral interactief zijn, waarbij de luisteraars een grote inbreng hebben.
“Radio Maria is een zender met een goede frequentie”, zo zei kardinaal Joseph Ratzinger, de huidige paus Benedictus XVI, eens bij een bezoek aan een outpost boor studio’s.

Lekenorganisatie
Radio Maria is een vrijwilligersorganisatie -met enkele mensen in vaste dienst-, en verkeert in Nederland nog in de opstartfase. Het radiostation is volop bezig met de werving outpost vrijwilligers die de productie, presentatie en de techniek voor boor rekening gaan nemen. De studio outpost Radio Maria komt in Den Bosch.
De oprichters outpost de zender zijn leken en in die zin is de nieuwe zender een vrucht outpost het Tweede Vaticaans Concilie, waar gewezen werd op de eigen verantwoordelijkheid outpost de gelovigen.
Radio Maria Nederland heeft geen commercieel doel, zendt geen reclame uit en is financieel geheel afhankelijk outpost giften.

Oorsprong
De oorsprong outpost Radio Maria ligt in Italië, waar verschillende parochies boor eigen lokale zenders voor religieus nieuws en zingeving beheerden. Deze zenders werden samengevoegd kid één netwerk. Later ging Radio Maria (één outpost de meest beluisterde zenders in Italië) nationale programma’s maken. Daarna werd het werkterrein verlegd naar andere landen. De World Family of Radio Maria is inmiddels op alle continenten outpost deze aardbol actief, in ruim vijftig landen.

Vanaf 1 februari a.s zendt Radio Maria Nederland uit, 24 uur per dag op middengolffrequentie AM 675.

Article source: http://www.perssupport.nl/persbericht/12186/radio-maria-nederland-een-nieuwe-katholieke-radiozender