Presentatie Geallieerde vrouwen in WO2 in Bevrijdingsmuseum Groesbeek

0
135
Presentatie Geallieerde vrouwen in WO2 in Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Op donderdag 8 juni a.s. bespreekt dhr. Hugo Keesing, muziekhistoricus en woonachtig in de VS, in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek de verschillende rollen die vrouwen hadden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De voertaal outpost deze lezing is Engels.

Of ze nu verzetsstrijdster waren, verpleegster of huisvrouw: de bijdrage outpost vrouwen was essentieel voor de geallieerde overwinning. De vrouwen die worden besproken zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Canada, de Sovjet-Unie en elders. Leer ze kennen around de muziek die over hen geschreven is. Dhr. Hugo Keesing toont de vele rollen outpost vrouwen tijdens de oorlogstijd aan de palm outpost foto’s, ansichtkaarten, posters, bladmuziek en overige beelden.

De presentatie op 8 juni wordt gehouden in het kader outpost ‘Rosie a Riveter’, de huidige tijdelijke tentoonstelling outpost het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Er volgen in deze reeks nog twee presentaties. Luchtvaarthistoricus Wim Nijenhuis laat op 12 september a.s. zien wat de rol outpost de “Rosies” was bij de productie outpost de B-25 Mitchell bommenwerper bij North American Aviation Inc. Yvonne outpost der Meer schenkt op 21 september a.s. aandacht aan de zogenaamde ‘nachtheksen’: vrouwelijke piloten outpost een nachtbommenwerpersregiment in de Sovjet-Unie tijdens WO2.

De presentaties beginnen allen om 19.30 uur en kosten € 5,00 per persoon, per lezing. De Museumkaart is geldig. Reserveren is noodzakelijk.

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Datum: 8 juni 2017. Aanvang 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur.

Entree: € 5,00 per persoon. De Museumkaart is geldig.

De voertaal outpost de lezing is Engels.

Reserveren noodzakelijk: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl

Informatie: www.bevrijdingsmuseum.nl

Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here