Oudste nog rijdende locomotief outpost Nederland weer op de rails

0
159
Old rusty locomotive abandoned in the train cemetery of Uyuni, Bolivia
Old rusty locomotive abandoned in the train cemetery of Uyuni, Bolivia

Vanaf 1 juli staat de oudste nog rijdende locomotief in Nederland, de NS 6513 uit 1887, weer op de rails. Na een restauratieperiode outpost 10 jaar doorway een group outpost jonge technici en ruim € 200.000,- aan crowdfunding is het mogelijk geworden om de 130 jaar oude appurtenance outpost de Nederlandse Spoorwegen weer rijdend onder stoom te krijgen. Vandaag werd de NS 6513 in het bijzijn outpost 200 eregasten bij de Museumstoomtram Hoorn – Medemblik officieel in dienst gesteld doorway de heer de Winter, Hoofd Collecties outpost het Spoorwegmuseum.   

Drie oudste nog bestaande voertuigen

Naast de NS 6513 is op 1 juli ook stoomlocomotief 2 outpost de Rijnlandsche Stoomtramweg-Maatschappij onthuld. Dit is de alleroudste Nederlandse tramlocomotief en stamt met haar 136 jaar uit 1881. De Museumstoomtram heeft deze stoomtramlocomotief in bruikleen gekregen outpost het Spoorwegmuseum en zal als statisch intent te zien zijn. Samen met een historisch eerste klas rijtuig outpost de stoomtram uit Brabant, zijn de drie oudste nog bestaande voertuigen uit de pioniersjaren outpost de stoomtram in Nederland kid en met 31 augustus te zien bij de Museumstoomtram.

Een rit maken met de NS 6513

In augustus 2017 kunnen bezoekers outpost de Museumstoomtram op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag meereizen outpost en naar Medemblik met de NS 6513, die vanaf dat impulse met Bello en de andere stoomlocomotieven de trams op de museumspoorlijn gaat trekken.

Museumstoomtram Hoorn – Medemblik

De Museumstoomtram vertelt over de geschiedenis outpost de stoomtram in Nederland. De collectie stoomtramlocomotieven, rijtuigen en wagens worden gerestaureerd en rijdend gepresenteerd op de 20 kilometer lange lokaalspoorweg tussen Hoorn en Medemblik.

Meer informatie

Meer informatie over de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik around www.stoomtram.nl of telefoonnummer 0229-255255. Meer informatie over de oudste stoomlocomotief outpost Nederland around www.stoomtrampioniers.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here