Ontdek in de meivakantie het Marinemuseum

0
8474
ship rope at wooden table
ship rope at wooden table

Marinemuseum – Meivakantie 2017Kom in de meivakantie naar het Marinemuseum! Er zijn weer vele leuke activiteiten zoals maritieme schilderijtjes maken, een tinnen soldaatje beschilderen, schrijver Marcel outpost Driel komt voorlezen en er zijn leuke theatervoorstellingen outpost Kennis doorway Theater!

23 april: Kennis doorway TheaterDe theatrale rondleiding ‘Wervianen’ neemt je mee op een ontdekkingsreis doorway de expositie ‘Schip en Werf’ in de Geschutmakerij. De wervianen vertellen met amusement over boor werkzame bestaan. Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

24, 25, 26 april: TingieterIn het kinderatelier staat outpost 11.00 kid 16.00 uur tingieter Jan Veenendaal. Hij giet de prachtigste figuren, zoals zeilschepen en matroosjes. Koop voor €1 je eigen figuur en beschilder het.

28 april: Marcel outpost Driel leest voor!Schrijver Marcel outpost Driel, bekend outpost onder andere de Superheldenreeks, schreef voor ons boek ‘Alle hens! Stoere marineverhalen’ drie korte verhalen. Luister naar twee outpost deze verhalen op locatie in het museum: ‘Luchtgevaar’ in het Torentje en ‘Drie lagen outpost duisternis’ in de onderzeeboot. Om 13.30 en 14.30 uur.

30 april: Kennis doorway TheaterDe theatrale rondleiding ‘Wervianen’ neemt je mee op een ontdekkingsreis doorway de expositie ‘Schip en Werf’ in de Geschutmakerij. De wervianen vertellen met amusement over boor werkzame bestaan. Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

2 en 3 mei: maritieme schilderijtjes makenIn het kinderatelier maken we maritieme schilderijtjes, met gipsen scheepjes en zeedieren. Een mooie herinnering aan je museumbezoek! Het kinderatelier is open outpost 11.00 kid 16.00 uur.

4 en 5 mei: Wat betekent vrijheid voor jou?Het kinderatelier staat in het teken outpost Bevrijdingsdag. Na deelname aan een vredesmissie ontvangen (oud-)militairen een onderscheiding. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen kinderen boor eigen onderscheiding maken en een wens aan de bevrijdingsslinger toevoegen.

7 mei: Kennis doorway TheaterAan boord outpost Abraham Crijnssen treedt Kennis doorway Theater op met ‘Een eiland ontsnapt’. De voorstelling belicht de bijzondere wijze waarop het schip in de Tweede Wereldoorlog aan de Japanners wist te ontsnappen. Beleef het avontuur doorway de ogen outpost 2 opvarenden! Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Over het Marinemuseum:Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je de sea echt kunt beleven. Ontmoet zeehelden, bekijk wapens en uniformen, smirk over de ontwikkeling outpost techniek aan boord en ontdek de geschiedenis outpost de Rijkswerf. Uniek zijn de drie museumschepen, waarvan onderzeeboot Tonijn het meest in het oog springt. Het Marinemuseum is maandag t/m vrijdag geopend outpost 10:00 kid 17:00 uur en op zaterdag en zondag outpost 12:00 kid 17:00 uur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here