CorelDRAW Graphics Suite

CorelDRAW Graphics Suite is een graphics suite (softwarepakket) van Corel voor grafische bewerkingen. De huidige versie is X6, uitgebracht op 20 maart 2012.

CorelDRAW Graphics Suite bestaat uit verschillende onderdelen:
het vectortekenprogramma CorelDRAW waarmee vectorafbeeldingen gemaakt kunnen worden,  het bitmap- en fotobewerkingspakket Corel PHOTO-PAINT en
een rits hulpprogramma’s zoals Corel Trace, Corel Capture en Bitstream Font Navigator.

Corel CAPTURE

Een programma waarmee schermfoto’s gemaakt kunnen worden. De schermfoto kan als bestand worden opgeslagen, direct afgedrukt worden of op het klembord geplaatst worden. Het minimaliseert zich naar de taakbalk, waarna door een simpele druk op een toets de foto gemaakt wordt

Bitstream Font Navigator

Een simpel programma waarmee lettertypes beheerd kunnen worden. Links een lijst met alle lettertypes die op de harde schijf staan, rechts de lijst met geïnstalleerde lettertypes. Door een lettertype van de ene naar de andere lijst te slepen kan het geïnstalleerd worden of uit de lijst geschrapt worden.

Functies

CorelDRAW wordt beschouwd als een oud maar degelijk pakket voor het maken van vectortekeningen. Het programma beschikt over tientallen import- en exportfilters waardoor de meest uiteenlopende bestandsformaten kunnen worden geïmporteerd en geconverteerd. De kleuren worden op het scherm weergegeven zoals deze uiteindelijk ook op papier terechtkomen.

Corel heeft in de laatste versies steeds meer werk gemaakt van het eenvoudig aanmaken van afbeeldingen voor het web. Voor de professionelere gebruiker is de steeds groter wordende compatibiliteit met PDF een troef.

Website coreldraw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here