Aanbieding “Goedkope desoldeerbout of verwarmde tinzuiger”, is dit echt zo?

Let op, niet elke aanbieding is een echte aanbieding!

Door dat ik hobbymatig veel op zoek ben naar hardware en gereedschap voor mijn hobby kreeg ik via Facebook een aanbieding voor een interessante tool. Een zogenaamde desoldeerbout of verwarmde tinzuiger. Met deze tool kan je snel en goed onderdelen verwijderen van een printplaat, inclusief het soldeertin.

Alleen de prijs van deze tool viel tegen. Er werd ruim €25,75 voor gevraagd en zou een aanbieding zijn. Terwijl ik dezelfde bij Aliexpress kan krijgen voor minder als 7 euro, inclusief de verzending naar Nederland. Degene die deze artikelen aanbied, koopt deze ook bij Aliexpress, om ze tegen 4x  de waarde te verkopen, terwijl hij of zij suggereert dat het een koopje is. Een hobby moet leuk blijven en als je de hoofdprijs betaald is dit niet meer leuk.

De les die je hieruit kan leren is, dat als je aanbieding krijg, ook op Google of Aliexpress moet kijken of het echt zo goedkoop is. Even verder kijken en dit scheelt een heleboel geld, wat je ook anders kunt uitgeven.

Een nog een tip, als je onderstaande balk ziet, bij een advertentie wees dan gewaarschuwd. Ze geven een 100% garantie dat je de beste prijs betaald, dit is dus niet waar en als je betaald via PayPal, zonder account en het gaat fout, krijg je, je geld niet terug. Dus niet kopen……….

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here